Zelf een evenement aanmelden Meedoen met Tel de zon

Nieuws

18-04-2016 > Solar Days 2016 van 26 mei tot 5 juni

Solar Days is de jaarlijkse promotiecampagne voor zonne-energie. Zonne-energie is een doeltreffende manier om energie op te wekken en bij te dragen aan het aandeel duurzame energie in Nederland. Mensen die zelf door middel van zonne-energie stroom of warmte opwekken doen dit omdat ze het belangrijk vinden te investeren in duurzame energie. 
 
De informatiecampagne richt zich op gemeenten, woningeigenaren en woningbouwverenigingen.

De thema’s van de campagne van dit jaar zijn:
  • Wat zijn de mogelijkheden om zonne-energie esthetisch aantrekkelijk toe te passen op een gebouw ? De campagne geeft praktische informatie en verzorgen uitwisseling van ervaring voor de toepassing van gebouw geintegreerde zonne-energie in de bestaande bouw en voor 'erfgoed en monumenten' gebouwen.
  • Hoe realiseert u een zonnepark ? Binnen de campagne wordt een uitwisseling van ervaring tussen experts en gemeenten over de realisatie van een zonnepark georganiseerd.
  • Hoe stimuleert uw gemeente de toepassing van zonne-energie ? Een deskundige jury kiest de beste Zonne-energiegemeente (SolarCity) van 2016.


Nationaal Zonne-energie evenement

Tijdens het nationaal zonne-energie evenement kunnen beleidsmakers uit gemeenten en provincies, projectontwikkelaars en woningeigenaren zich laten bijpraten door experts over de thema’s van de campagne. Ook wordt dan bekend gemaakt welke gemeente de titel SolarCity 2016 mag voeren en welke zonne-energieprojecten en innovaties als beste worden beoordeeld.  Het evenement vindt plaats op 2 juni in Utrecht.
 

Zelf meedoen?

Wekt u zelf zonne-energie op en bent u enthousiast over zonne-energie en wilt u dit delen? Of bent u installateur, producent, een gemeente of adviseur? Doe dan zeker mee! Meedoen betekent dat u zelf een evenement organiseert en dat op deze landelijke website bekend maakt. Samen versnellen we de transitie naar een duurzame energievoorziening!

Terug naar nieuwsoverzichtMeer nieuws