Zelf een evenement aanmelden Meedoen met Tel de zon

Nieuwsitems

19-05-2016 > Tel de Zon, check gratis de prestatie van uw zonnepanelen

Dit jaar kunt u voor het derde jaar meedoen aan Tel de Zon. Met deze actie wordt eigenaren van zonnestroominstallaties gevraagd om één week, tijdens de Solar Days campagne,  bij te houden wat de opbrengst van hun systeem is. Met deze gegevens helpen wij u controleren of de opbrengst van uw zonnepanelen optimaal is. Al twee jaar is de actie een groot succes met duizenden deelnemers. Mensen vonden het leuk om mee te doen. De resultaten werden geanalyseerd door de Universiteit Utrecht en teruggekoppeld aan de deelnemers. De conclusie was positief; over het algemeen waren de prestaties van de systemen goed te noemen. Waar nodig konden deelnemers aan de hand van de terugkoppeling actie ondernemen om de opbrengst van hun systeem te verbeteren.
 
Hoe goed presteren uw zonnepanelen?
Heeft u zonnepanelen en wekt u uw eigen stroom op? Doe tijdens de Solar Days mee met de Tel de Zon actie en laat ons weten hoeveel stroom uw zonnestroom installatie opwekt in de week van 30 mei - 5 juni. U ontvangt dan een persoonlijke beoordeling van de prestatie van uw installatie.
 
Hoe kunt u meedoen? We vragen van u gegevens over uw installatie: hoeveel panelen, oriëntatie en waar uw installatie in Nederland staat. U kunt dit invullen via een formulier op de website. Aan het eind van de week van 30 mei - 5 juni geeft u aan ons door hoeveel zonnestroom uw systeem die week heeft opgewekt. Op www.solardays.nl is te zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor Tel de Zon.
Na deze week ontvangt u van ons een oordeel over de prestaties van uw systeem. Hiermee heeft u een indicatie van de opbrengst en de prestatie van uw systeem en inzicht in hoe uw systeem presteert in vergelijking met andere systemen in Nederland. Meld uw installatie aan (www.teldezon.nl)
 
Tel de Zon wordt georganiseerd door de Stichting Monitoring Zonnestroom in samenwerking met Universiteit Utrecht en Holland Solar, met ondersteuning van stichting Solar Days en RVO. Tel de Zon won in 2014 de P-NUTS award in de categorie ‘mooiste onderzoeksproject’.

Terug naar nieuwsoverzichtMeer nieuws