Zelf een evenement aanmelden Meedoen met Tel de zon

Nieuwsitems

30-05-2016 > Hardenberg, Wageningen en Zwolle genomineerd voor verkiezing tot Solar City 2016

Nederlandse gemeenten en steden die volop zonne-energiesystemen toepassen en het gebruik van zonne-energie stimuleren maken dit jaar kans op verkiezing tot Solar City 2016. Deze verkiezing wordt georganiseerd in het kader van de promotiecampagne Solar Days. Een vakjury heeft vandaag 3 gemeenten genomineerd. Tijdens het Nationaal zonne-energie debat op 2 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

De nominaties voor de verkiezing van Solar City 2016 zijn bekend. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn drie genomineerden geselecteerd: Hardenberg, Wageningen en Zwolle. Deze drie gemeenten maken kans op de titel Solar City 2016. De genomineerden presenteren zich op 2 juni tijdens het Nationaal Solar Evenement in Utrecht. Dan zal ook de uiteindelijke winnaar worden bekendgemaakt. Publiek is welkom en kan zich aanmelden via www.solardays.nl om aanwezig te zijn.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Klimaatverbond, Vereniging Eigen Huis, Holland Solar, RVO Nederland, Solar Energy Application Centre, Stichting Monitoring Zonnestroom en Solar Magazine.

Kijk voor de beweegredenen van de jury in de juryrapporten

Terug naar nieuwsoverzichtMeer nieuws