Zelf een evenement aanmelden Meedoen met Tel de zon

Uitleg aanmelden evenementen

De Solar Days is de campagne ter promotie van zonne-energie. Tijdens de Solar Days tussen 1 en 7 juni 2015 vinden door het hele land evenementen plaats. Alle evenementen zijn op de homepagina van deze website te zien. De stippen van Tel de Zon worden een maal per dag geplaatst.

Tel de Zon

Kijk hier voor uitleg en het formulier


Uw eigen evenement

Iedereen kan een evenement over zonne-energie organiseren en mee doen aan de Solar Days. De voorwaarden zijn dat het om een  fysiek zonne-energie evenement gaat dat plaatsvindt tijdens de Solar Days. Wanneer u zelf zonne-energie opwekt kunt u uw huis openstellen en een zogenaamd open huis organiseren, installateurs en bedrijven kunnen voorlichting geven aan particulieren, de gemeente kan voorlichting geven over lokale regelingen etc. U bent van harte welkom om uw evenement hier in te voeren. Voor meer tips over het organiseren van een evenement vindt u informatie in dit submenu "evenementen organiseren".

Stap 1: Profiel aanmaken

Ga naar mijn profiel om een profiel aan te maken. Hiermee kunt u inloggen op deze website en zo nodig wijzigingen aanbrengen bij de evenementen die u zelf aangemaakt heeft. Met dit profiel kunt u meerdere evenementen aanmaken en beheren.

De kleur van de stip op de kaart is afhankelijk van de gegevens die u heeft ingevuld bij het profiel. Zo kan een bezoeker zien of een  evenement bijvoorbeeld door een bedrijf, een particulier of een overheidsinstantie wordt georganiseerd. Het kan natuurlijk zijn dat u evenementen organiseert vanuit meerdere hoedanigheden (u organiseert een workshop vanuit uw bedrijf én u stelt als particulier uw huis open.)  In dat geval kunt u meerdere profielen aanmaken.

Stap 2: Log in

Log in met de gegevens die u heeft gebruikt voor het aanmaken van het profiel en ga naar mijn evenementen om een nieuw evenement aan te maken of een bestaand evenement te wijzigen.
Denk aan een sprekende titel, een heldere en bondige omschrijving van wat mensen kunnen verwachten en als het kan ook beeldmateriaal. U kunt ook een folder of aanvullende informatie in de vorm van een .pdf bestand bijvoegen.

Stap 3: Check

Check of de gegevens goed op de kaart en in de lijst terechtgekomen zijn op de homepage. Wanneer dit niet het geval is, kunt u de informatie aanpassen.

Stap 4: Promoot uw evenement

Dit kan op allerlei manieren. U kunt een persbericht sturen naar de plaatselijke media, u kunt uw evenement promoten via sociale media kanalen (gebruik #solardaysNL of stuur ons direct een tweet @solardaysNL), email, een blog of website. Elk evenement heeft een directe link die u eenvoudig kunt kopiëren en plakken. Kijk bij de toolkit communicatie op deze site. 

De organisatie van de Solar Days behoud het recht om teksten aan te passen, te veranderen of te wijzigen die zijn ingevoerd op deze website als zij vermoedt dat het evenement duidelijker of beter kan worden omschreven of als de gegevens niet passend zijn binnen de doelstelling van de Solar Days.

Wanneer u nog vragen heeft neem dan contact op met de organisatie van de Solar Days info@solardays.nl