Zelf een evenement aanmelden Meedoen met Tel de zon

Toolkit communicatie

Samen zetten we Solar Days op de kaart!

De Solar Days is een landelijke campagne waarin we samen met u het goede nieuws over zonne-energie verspreiden. De organisatie van de Solar Days doet dit door middel van nieuws- en persberichten, aandacht te vragen voor de evenementen die u organiseert, door middel van het Nationale Zonne-energiedebat op 5 juni in Nijmegen en de verkiezing van de Solar City 2015. De verschillende partnerorganisaties zullen hierbij al hun communicatie kanalen inzetten.

Tips voor (pers)aandacht voor uw Solar Days evenement

Met een eigen persbericht zorgt u ervoor dat het evenement dat u tijdens Solar Days organiseert extra in de schijnwerpers komt te staan en u zoveel mogelijk bezoekers ontvangt. Daarvoor kunt u gebruikmaken van het persbericht dat hieronder staat, waaraan u uw eigen gegevens kunt toevoegen.

Een voorbeeld voor een persbericht:

Voorbeeld Persbericht bedrijven
Voorbeeld Persbericht particulieren


Rechtenvrij beeldmateriaal:

Plaatje met naam Solar Days en datum 2015


foto Installatie PV panelen 1
foto Installatie PV panelen 2
foto Installatie PV panelen 3
foto Zonnewarmte

En via Social Media: als u Twittert met #solardaysNL retweeten wij deze tweet. Tweets met #solardaysNL verschijnen automatisch op deze website.

Een paar tips voor organisatoren van eigen evenementen voor het krijgen van persaandacht

Een paar tips voor bedrijven voor het krijgen van zoveel mogelijk persaandacht:

Graag horen wij welke publicaties er over de solar days in diverse media geplaatst worden. Stuur het ons door of maak ons erop attent via Twitter @solardaysNL #solardaysNL of Facebook. info@solardays.nl. Ook  voor vragen over activiteiten en de organisatie van de Solar Days kunt u ons bereiken via email info@solardays.nl.