Zelf een evenement aanmelden Meedoen met Tel de zon

Utrechtse Zon-10-daagse

Utrecht, Solar City 2015, organiseert de Utrechtse-zon-10-daagse met een heel aantal zonnige evenementen in Utrecht.

Zondag 22 mei 2016: Zon en led voor sportclubs

VSU viert de opening samen met wethouder Lot van Hooijdonk van de zonnestroominstallatie van Desto en de plaatsing van ruim 2000 zonnepanelen bij de sportclubs in Utrecht. Verder zijn er workshops over de twee nieuwe inkoopcollectieven die van start gaan, zonnepanelen, tweede ronde en led veldverlichting, eerste ronde.
Waar: Sportpark de Vrijheid van Desto, Componistenlaan 1, Vleuten
Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Meer informatie over deze middag en hoe u zich kunt aanmelden vindt u op www.sportutrecht.nl/energie-event.
 

Maandag 23 mei: Informatieavond groene daken, zonnepanelen en dakisolatie

De combinatie van een groen dak en zonnepanelen is een hele goede. Het groene dak zorgt ervoor dat het in de zomer niet zo warm wordt op het dak waardoor het rendement van uw zonnepanelen in de zomer hoger is. Wilt u hierover meer weten? Kom dan maandag 23 mei naar de informatieavond.

Waar: Paviljoen pOp, Westplein 1001
Tijd: inloop 19:15 en start 19:30 uur.

Meer informatie over deze avond en hoe u zich kunt aanmelden vindt u op energieambassadeursutrecht.nl.

 

Donderdag 26 mei: Solar Future

De 8e editie van het zakelijke, netwerk en strategische platform voor de Nederlandse zonne-energie markt. Diverse ontwrichtende ontwikkelingen zullen de groei van de zonne-energie markt beïnvloeden. Welke impact heeft dit? Onder het thema Prepare for Change zullen 20+ experts en 150+ beslissers met elkaar in discussie gaan over de toekomst en welke maatregelen deze (r)evoluties nu van ons vragen. Onder ander Robin Berg van Lomboxnet levert een bijdrage.
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Tijd: 9.00 – 19.00 uur
Meer informatie over deze avond en hoe u zich kunt aanmelden vindt u op thesolarfuture.nl/programma.

 

Zaterdag 28 mei: Stadsgesprek Energie

Vorig jaar stelden 165 Utrechters samen een Energieplan op. In één jaar hebben we al veel bereikt. Zo zijn we bijvoorbeeld nummer 1 op het terrein van zonnestroom in Nederland. Meer dan 1800 bedrijven gingen aan de slag met energiebesparing. En we hebben nu een bespaarbibliotheek in Utrecht.

De ambities van het Energieplan zijn groot. We willen de komende jaren samen meters blijven maken. Daarom organiseert de gemeente op 28 mei een stadsgesprek Energie, waaraan inwoners, ondernemers, onderzoekers en belangenbehartigers meedoen. We gaan verder met de thema’s van vorig jaar en de prangende vragen van nu. Van het stimuleren van zonne-energie tot het vergroten van de bewustwording. Samen blijven we meters maken!Waar: Stadskantoor, Stadsplateau 1, Utrecht
Tijd: 10.00 – 15.00 uur.


Woensdag 1 juni: Inloopavond Zonne-Energie

Wat levert zonnepanelen precies op? Wilt u zonnepanelen, maar weet u niet precies hoe? Wel eens gehoord over postcoderoosregeling? Blijkt u een ongeschikt dak te hebben maar wel interesse in zonne-energie? Wilt u meer inzicht in de mogelijkheden? Kom dan woensdagavond 1 juni naar de ‘Inloopavond Zonne-Energie’.
Een avond met praktische tips, workshops en gratis advies over alles wat met zonnepanelen te maken heeft.
Waar: Stadskantoor, Stadsplateau 1
Tijd: van 17:00 tot 21:00 uur

Aanmelden

Bent u van plan te komen? Meld u dan voor 30 mei aan via e-mail: utrechtseenergie@utrecht.nl, met als onderwerp ‘Inloopavond Zonne-Energie 1 juni 2016’. Vermeld in de mail uw naam en met hoeveel personen u komt.

Besluit u op het laatste moment om te komen, dan bent u natuurlijk van harte welkom!
 


Donderdag 2 juni: Ontbijtsessie Energielening Lage Weide

Energie Collectief Lage Weide (ECLW) is in 2015 opgericht onder impuls van Industrievereniging Lage Weide, de gemeente Utrecht en de Economic Board Utrecht. Zij zijn al enkele jaren bezig met het verbeteren van het Utrechtse bedrijventerrein. Tijdens dit ontbijt lanceert het Energie Collectief Lage Weide de Energielening Lage Weide. ECLW heeft de ambitie om op het bedrijventerrein het grootste ‘industriële zonnedak’ van Nederland te realiseren door alle geschikte daken van zonnepanelen te voorzien. Tijdens de Utrechtse Zon-10-daagse start ECLW met een campagne.
Waar: Bedrijventerrein Lage Weide, Uraniumweg 27, Utrecht
Tijd: 07.30 tot 9:00 uur

Meer informatie over Lage Weide en ondernemers die willen deelnemen aan het ontbijt, kunnen zich aanmelden via duurzaamlageweide.nl.


Donderdag 2 juni: Solar Forecasting voor Smart Grids

Ecofys, DNV GL en de Universiteit van Utrecht ontwikkelen een dienst om de opbrengst van zonnepanelen nauwkeurig te voorspellen, een Solar Forecasting Service. 200 huishoudens met eigen zonnepanelen in de provincie Utrecht zijn real-time aangesloten op een centrale computer. Deze berekent voor de komende minuten tot uren hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt door elke PV-installatie.
Tijdens deze ochtend vindt de afsluitende bijeenkomst van het project SF&SG plaats voor deelnemers en anderszins betrokkenen/geïnteresseerden. Drie korte presentaties worden gegeven en de resultaten en het vooruitzicht van de ontwikkelde forecasting methode worden toegelicht. Tevens is er afsluitend een netwerkgelegenheid.
Waar: Utrecht Science Park, Bibliotheek, Heidelberglaan 3
Tijd: 10:00 tot 12:30 uur

Meer informatie over deze ochtend en hoe u zich kunt aanmelden vindt u op solarforecasting.nl.
Toegang is gratis, maar slechts 100 plaatsen beschikbaar.


Donderdag 2 juni: Solar Tour

In het kader van de Utrechtse Zon-10-daagse sluiten we de tiendaagse af met een georganiseerde tocht door Utrecht, van centraal station naar de Uithof, uiteraard op de fiets! We laten met trots een aantal iconische zonne-energieprojecten zien. We eindigen bij de Uithof om aan te sluiten bij het Nationaal Solar Evenement.
Waar: van Stadskantoor naar Uithof
Tijd: 10.00 – 11.30 uur

Aanmelden

Voor diegene die zich hebben ingeschreven voor het Nationaal Solar Evenement bieden we een lunch aan. Stuur voor maandag 30 mei een mail aan utrechtseenergie@utrecht.nl met in het onderwerp ‘Solar Tour 2 juni’. Je ontvangt een mail met nadere informatie.
Let op: er zijn maximaal 40 plekken beschikbaar. Bij overschrijding geven we voorrang aan collega’s van andere gemeentes.